Hei!

Olen Minna Snell vuonna -72 syntynyt koiraharrastaja. Asun Sipoossa, Talman kylässä, n. 30 km Helsingistä pohjoiseen.

Saksanpaimenkoiriin tutustuin ja rakastuin Prico`s kennelissä Haarajoella Raija ja Tapani Hietamäen luona. Raija ja Tapani ovat olleet tukenani niin myötä- kuin vastoinkäymisissä ja antaneet minulle erinomaista esimerkkiä kuinka kasvattajan tulisi toimia niiden kasvatteja ja omistajia kohtaan. Kunnioitan heitä todella paljon!

Staffeihin tutustuin Skybolt kennelissä. Siellä minulle aukeni uusi maailma näiden pienien, vilpittömien ja täynnä rakkautta olevien, ihanien "otusten" muodossa. Kiitos Riikka Palmurinne ja Ulla Hellsten.

Olen saksanpaimenkoirieni kanssa harrastanut näyttelyitä, tokoa, metsäjälkeä, suojelua, vetoja ym. Staffini kanssa olen toistaiseksi käynyt näyttelyissä..

Toimin Keravan Koiraharrastajien puheenjohtajana vuosina 2004-2005. Koulutusohjaajana olen toiminut vuodesta 1999. Intohimoni on tutkia koirien käyttäytymistä. Mitä, miten, koska, miksi?

Pidän koiran kouluttamista erittäin tärkeänä. Vain hän, joka tietää mitä koira tekee erilaisissa tilanteissa, miksi se tekee juuri niin ja mitä sen eri toiminnot tarkoittavat, saa koiran kasvattamisesta ja omistamisesta täydellisen hyödyn.

Mitä enemmän tiedämme koiran käyttäytymisestä ja sen henkisistä ominaisuuksista, sitä helpommin pystymme koirasta kasvattamaan juuri sellaisen kumppanin, jollaiseksi haluamme sen.

Nämä näkökohdat pitävät täysin paikkansa riippumatta siitä, onko kyseessä seurakoira vai palveluskoira. Kauniisti käyttäytyvä, ympäristöönsä asiallisesti suhtautuva koira on ilo omistajalleen.

Jalostuksessa arvostan terveyttä, luonnetta ja rodunomaista ulkonäköä.